Tradiciniai patiekalai Indijoje
Indų virtuvė yra žinoma daugelyje pasaulio šalių, šios virtuvės maistas vertinamas ir mėgiamas. Tradiciniai Indijos patiekalai apjungia labai platų produktų, prieskonių asortimentą, tad jų aromato, skonių paletė itin plati.
Indai maisto gamybą laiko menu ir tai tikrai juntama ragaujant šios šalies virtuvės patiekalų.
Mėsa indų virtuvėje nėra dominuojantis produktas. Pagrindiniu smuiku čia griežia ryžiai, daržovės, vaisiai, kruopos. Ryžių indai valgo bent vieną kartą per dieną. Taip pat šalyje nuo seno tikima, jog pienas – tikrų tikriausias sveikatos šaltinis, tad nenuostabu, jog Indijos virtuvėje labai populiarūs ir pieno produktai.
Prieskoniai ir žolelės – neatsiejama indų virtuvės dalis. Prieskoniai nededami į maistą tiesiog paprastai – jie specialiai paruošiami, t. y. kaitinami arba kepinami – taip atsiskleidžia nuostabus jų aromatas. Prieskoniai vertinami ir dėl plataus jų gydomųjų savybių spektro. Populiariausiųjų sąraše puikuojasi kmynai, imbieras, cinamonas, karis, kalendra, kardamonas, aitriosios paprikos.
Svečiuojantis Indijoje būtina paragauti puikių indiškų desertų, kuriems būdingas gana didelis saldumas. Gardumynai čia gaminami iš riešutų, šviežių vaisių bei pieno produktų.
Šalia antrųjų patiekalų dažnai patiekiami paplotėliai iš miltų, ryžių, lęšių ir žuvų. Vienas populiariausių yra nanas – tradicinis duonos paplotėlis, kuriam pagaminti naudojami miltai, vanduo, pasukos, jogurtas ir druska.
Nenustebkite, indai dažniausiai valgo rankomis.
TOP 5 tradiciniai patiekalai Indijoje
Pulao
Vienas populiariausių indų tradicinių patiekalų, gaminamas iš ryžių, sūrio, daržovių, riešutų, gardinamas įvairiais prieskoniais. Patiekalas labai maistingas, sotus ir skanus.
Įdaryti baklažanai
Baklažanai populiarūs indų virtuvėje. Dažniausiai įdarui naudojamos įvairios daržovės, sūris, grietinėlė, prieskoniai ir labai skanus švelnus žaliasis mėtų padažas.
Tamatar Paneer Malai
Tai su daržovėmis gaminamas sūris panyras. Iš daržovių šiam patiekalui dažniausiai naudojami švieži pomidorai, žirneliai, taip pat basmati ryžiai, ghi sviestas bei įvairių prieskonių mišinys.
Nimbu Chawal
Tai yra citrininiai ryžiai – labai skanus patiekalas, daugeliui gali pasirodyti įmantraus skonio. Patiekalui pagaminti naudojami basmati ryžiai, populiarusis ghi sviestas, citrininio skonio suteikiančios citrinų sultys ir druska bei prieskonių mišinys.
Svečiuodamiesi Indijoje galėsite ragauti labai daug tradicinių indiškų patiekalų iš ryžių, pavyzdžiui, ryžiai su indiškais kmynais, ryžiai su daržovėmis, ryžiai su riešutais ir špinatais, ryžiai su sūriu ir šafranu, saldieji ryžiai, ryžiai su žirneliais ir sūriu ir kt.
Mahi Tandoori
Tai jogurte su prieskoniais marinuotas upėtakis, keptas specialioje indiškoje krosnyje. Kiti patiekalo ingredientai yra įvairios daržovės, prieskoniai ir ypatingasis mėtų padažas. Upėtakis paprastai patiekiamas su basmati ryžiais.
Indijos miestai, kurie Jums gali patikti