+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Maltoje

Maltos virtuvėje įžvelgsite daug Viduržemio jūros šalių virtuvėms būdingų bruožų. Šios šalies virtuvėje dominuoja jūros gėrybės, pieno produktai, ypač mėgstami sūriai. Tiesa, nemažai panašumų atrasite ir su turkų virtuve.

Maltoje vartojama daug daržovių, dažnai gaminamos žuvies sriubos, troškiniai, makaronų patiekalai, įvairiausių įdarytų patiekalų. Maltoje gaminami saldėsiai turi panašumų su arabiškais saldumynais, pasižyminčiais ypatingu saldumu – smaguriai jiems tikrai liks neabejingi.

Tradiciniai Maltos patiekalai labai gardūs, kaloringi, daugelis jų sužavėtų net išrankiausius gurmanus. Tradicinėje virtuvėje vyrauja daržovės, makaronai, tešlos gaminiai, mėsa, ypač mėgstama liesesnė mėsa, pavyzdžiui, triušiena. Neretai mėsos patiekaluose mėsa derinama su žuvimi.

TOP 7 tradiciniai patiekalai Maltoje

Stuffat tal-Fenek

Tai triušienos troškinys. Maltiečiai itin didžiuojasi savo triušienos patiekalais, todėl bent vieno jų būtinai reikia paragauti viešnagės Maltoje metu. Triušiena marinuojama vyne, tuomet troškinama kartu su česnakais ir pomidorais.

Aljotta

Aljotta vadinama žuvies sriuba, kuriai pagaminti naudojami ryžiai, pomidorai, paprika, česnakas ir mairūnas.

Bragioli

Tai nuostabaus skonio įdaryta jautienos filė. Įdarui paprastai naudojami žalieji žirneliai, virti kiaušiniai, o kiti ingredientai pasirenkami pagal skonį. Prie šio patiekalo dažnai patiekiamos bulvės.

Sfineg

Tai tešlos gabalėliai su džiovinta menke arba ančiuviais, keptais riebaluose. Patiekalas riebokas, bet labai gardus, todėl jo paragauti išties verta.

Pastizzi

Pastizzi yra vadinamieji sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikotos sūriu, žirniais, vištiena ir grybais arba vištiena. Pastizzi rieboki, bet itin gardūs. Galite paragauti įvairių variacijų ir atrasti labiausiai patikusį skonį.

Timpana

Timpana yra gana įdomus ir mūsų, lietuvių, virtuvei mažiau įprastas patiekalas. Timpana yra makaronai, kurie tešloje užkepami drauge su mėsos padažu.

Gbejna

Tai ožkos sūris, turintis švelnų riešutų poskonį ir vizualiai kiek primenantis visiems puikiai žinomą mocarelą. Apskritai, svečiuojantis Maltoje verta pasimėgauti jų sūriais. Gbejna sūris dedamas į kai kurias sriubas, makaronus, net į konditerijos gaminius.





Maltos miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai