Tradiciniai patiekalai Tailande
Tailando virtuvė įdomi, spalvinga ir turtinga. Čia naudojama daug prieskonių. Derinami kartais atrodo net nesuderinami ingredientai. Tradiciniai Tailando patiekalai ir tradicinė tajų virtuvė vertinami visame pasaulyje.
Tailandiečių virtuvė, be abejonės, patiks aštraus maisto gerbėjams – daugelis patiekalų čia yra aštrūs. Ja susižavės ir mėgstantys daug valgyti, nes porcijos čia maloniai nustebins. Pagrindinis ingredientas daugelyje patiekalų yra ryžiai. Mėgstama gaminti sriubas, žuvies bei jūros gėrybių patiekalus, šviežių daržovių salotas. Mėsa valgoma rečiau.
Daržovėms Tailando virtuvėje tenka išskirtinis dėmesys – čia jos labai mėgstamos. Populiariausios yra paprikos, pomidorai, agurkai ir svogūnai.
Bet tajų virtuvėje daug ir labai neįprastų patiekalų, pavyzdžiui, kepti tarakonai.
TOP 5 tradiciniai patiekalai Tailande
Pad thai makaronai
Ryžių makaronai. Gaminant šį patiekalą ryžių makaronai kepami su tofu, kiaušiniais ir žuvies padažu. Tada gardinama krevetėmis, krabais, daržovėmis, galima dėti vištienos – pagardai pasirenkami pagal kiekvieno skonį. Visame Tailande tai yra labai populiarus patiekalas, jo paragauti galėsite ir nedidukėse užkandinėse, ir restoranuose.
Som Tam
Taip vadinamos žaliosios papajos salotos. Joms neabejingi ne tik čia gyvenantys, bet ir jų bent kartą ragavę turistai. Salotas puikiai įvertins aštraus maisto gerbėjai. Joms naudojama smulkinta žalia papaja, dedama česnako, žaliųjų pupelių, aitriųjų pipirų, mažų pomidorų. Jei keliausite po skirtingas šalies vietas, nepraleiskite progos paragauti įvairių šių salotų variacijų. Galite mėgautis Som Tam su riešutais, sūdytais krabais ir kt.
Tom kha kai sriuba
Šiai sriubai, kuri paprastai dar vadinama tailandietiška kokosų sriuba, pagaminti naudojamas tajų virtuvėje labai mėgiamas kokosų pienas. Sriuba patiekiama karšta, ji aštri, bet drauge juntamas ir švelnus rūgštumas. Be kokosų pieno – pagrindinio ingrediento – sriubai pagaminti naudojama ir tajų mėgiama vištiena, populiarusis žuvies padažas, dedama grybų, žaliosios citrinos. Taip, galbūt skonis neįprastas, bet pasakiškas. Sriuba gardinama prieskoniais, pavyzdžiui, imbieru, kalendra, žinoma, nevengiama ir aitriųjų paprikų.
Khao Pad
Tai – kepti ryžiai, papildomi norima mėsa. Tailandiečiai dažnai pasirenka vištieną arba jūros gėrybes, pavyzdžiui, krevetes, bet gali būti naudojama ir kiauliena, krabai, jautiena. Patiekalui naudojami jazmininiai ryžiai.
Mangų ir ryžių desertas
Jei esate smaližius, būtinai paragaukite tradicinio tajų deserto – mangų su lipniais ryžiais. Gaminant šį gardėsį pirmiausia skiltelėmis supjaustomas mangas ir dedamas į šaldytuvą – mangas patiekiamas šaltas. Šalia dedami dar garuojantys lipnūs ryžiai. Šis kontrastingas skonių derinys užpilamas kokosų pienu.
Tailando miestai, kurie Jums gali patikti