+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Vietname

Vietnamo virtuvė turtinga skonių ir spalvų, ja liks sužavėti visi egzotiškos virtuvės gerbėjai ir tie, kuriems smalsu išbandyti kažką visiškai kontrastingo įprastam lietuviškam stalui. Vietnamo virtuvė turi labai daug bendrų bruožų su pietrytinės Azijos bei Tolimųjų Rytų tautomis ir joms būdingais maisto gaminimo ypatumais.

Pagrindiniu smuiku vietnamiečių virtuvėje griežia ryžiai ir sojos produktai. Ryžius tikrai galima traktuoti pagrindiniu produktu šioje šalyje. Iš jų gaminama daugybė patiekalų. Daugelis jų tikrai nustebins – nė nepagalvotume, kad iš ryžių galima pagaminti tokių įmantrių ir skanių patiekalų. Taip pat Vietname populiarūs patiekalai iš ryžių miltų.

Viešėdami Vietname ragausite pačių įvairiausių sriubų – vietiniai jas itin mėgsta.

Šios šalies virtuvėje nesvetima ir mėsa, kartais net labai egzotiška, pavyzdžiui, gyvačių mėsa, vėžliena ir kt. Gyvačių mėsa laikoma delikatesu, pastarosios yra auginamos specialiose fermose ir tiekiamos į restoranus. Žinoma, Vietnamo virtuvėje nevengiama ir įprastos mėsos, pavyzdžiui, jautienos, kiaulienos, mėgiamos jūros gėrybės.

TOP 5 tradiciniai patiekalai Vietname

Pho

Tai makaronų, pagamintų iš ryžių miltų, sriuba. Pagrindiniai jos ingredientai yra jautienos sultinys, įvairios daržovės ir žalumynai: kalendra, mėta, bazilikai, sojų daigai, svogūnų laiškai, taip pat dedama cinamono, česnako. Ši sriuba šalyje yra žinomiausia, todėl jos rasite kone visose maitinimo įstaigose.

Bánh xèo

Taip vadinami plonyčiai blyneliai, kepami iš ryžių miltų, vandens ir ciberžolės pudros, suteikiančios ryškiai geltoną spalvą. Blynelių įdaras gali būti labai įvairus: pupelės, kepinti svogūnai, vištiena, kiauliena, žalumynai, krevetės ir kt.

Gỏi cuốn suktinukai

Labai populiarus užkandis – į kone permatomą ryžių popierių įvyniotas įdaras, kuriam pagaminti dažniausiai naudojamos daržovės, jūros gėrybės arba vištiena ar kiauliena. Prie suktinukų galėsite pasirinkti norimą padažą, pavyzdžiui, čili, riešutų, sojos pupelių, žuvies ir kt.

Xôi ryžiai

Patiekalas gaminamas iš lipniųjų ryžių ir gali būti puikus užkandis arba desertas. Xôi ryžių patiekalų variacijų gali būti itin daug: xôi ryžiai, gardinti cukrumi, kukurūzais, pupelėmis; xôi ryžiai su kokosų drožlėmis; ryžiai su vištiena ar žuvimi ir kt.

Bánh bao

Tai garuose kepta bandelė, dažniausiai įdaryta kiauliena arba vištiena, grybais, daržovėmis, kiaušiniais. Šį užkandį vietiniai labai vertina, tad ir Jums siūlome būtinai paragauti!








Komentarai