Tradiciniai patiekalai Austrijoje
Austrų virtuvei būdinga įvairovė, kalnuotoje šalies dalyje jau nuo senų laikų gausiai vartojami pieno produktai, pavyzdžiui, sūris, varškė ir kt. Vartojama daug mėsos, o namų darbo sūrių ir Jums rekomenduojame paragauti svečiuojantis šioje gražioje šalyje.
Atskiruose regionuose vyrauja specifiniai maisto ruošos įpročiai, tradiciniai patiekalai. Įtakos austrų virtuvės formavimuisi turėjo kitos (vokiečių, čekų, italų ir kt.) virtuvės.
Tradiciniai Austrijos patiekalai yra sotūs. Juose pagrindiniu smuiku griežia mėsa, o garnyrui labai mėgiamos bulvės, grybai bei ryžiai. Prie patiekalų populiaru derinti įvairius padažus.
Austrai neabejingi desertams. Kas gi nežino austriško štrudelio? Tad jei esate smaližius, tai Austrijoje galėsite ragauti gardžiausių pyragų ir kitų skanumynų.
TOP 5 tradiciniai patiekalai Austrijoje
Wiener Schnitzel
Vienos šnicelis – kone visame pasaulyje žinomas garsusis austrų patiekalas. O tikrai austriškas šnicelis jis bus tada, kai bus pagamintas iš veršienos. Išmušta mėsa išvoliojama miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose. Šnicelis kepamas ant taukų arba sviesto.
Nockerl
Austriška tradicija laikomi mažučiai miltinukai yra kepami drauge su manų kruopomis, sūriu, pienu ir kiaušiniais. Šiems miltinukams valgyti net yra atskiri specialūs įrankiai, o pats patiekalas labiau priskiriamas desertams.
Tafelspitz
Kitaip sakant, tai yra virta jautiena. Atrodo, kas čia įspūdingo? Verta paragauti ir patiekalas Jus tikrai maloniai nustebins. Geriausiu jautienos patiekalu šalyje laikomas Tafelspitz. Jis dažniausiai patiekiamas iš dviejų dalių: sultinio, kuriame virė mėsa, ir virtos mėsos, patiekiamos su obuolių ir garstyčių padažu, morkomis ir, žinoma, bulvėmis. Bulvės gali būti trejopos: virtos, trintos arba apkeptos.
Guliašas
Austrijoje guliašas daugiausia gaminamas iš jautienos, troškinamas su dideliu kiekiu svogūnų ir raudonosiomis paprikomis. Bet patiekalo interpretacijų austrų virtuvėje yra labai daug ir įvairių, tad keliaudami po skirtingas vietoves galite prisiragauti pačių įvairiausių guliašo variacijų.
Kaizerio omletas
Patiekalo atsiradimo istorija pateikiama taip: kartą iš medžioklės grįždamas imperatorius pasiklydo miške. Kol klaidžiojo, išalko, todėl labai nudžiugo, kai miške priėjo skurdžiai gyvenančio valstiečio trobelę. Namuose buvusi valstiečio žmona labai sutriko, nes beveik jokio maisto namuose neturėjo. Surinko turimus produktus ir kepė omletą, tačiau nepavyko – jis nebuvo vientisas, bekepant suiro. Kadangi tai buvo vienintelis patiekalas, tai vis vien gabalėlius sudėjo į lėkštę ir padavė imperatoriui, o pastarajam, pasirodo, labai patiko. Austrai jį ir iki šiol gamina bei labai mėgsta. Įdomu tai, kad jis gaminamas iš miltų, kiaušinių ir šiek tiek cukraus.
Austrijos miestai, kurie Jums gali patikti