+370 5 2111444 Pr-Pn 8:00-22:00, Št-Sk 9:00-18:00

Tradiciniai patiekalai Egipte

Maistas Egipte paprastas. Ingredientai daugeliui bus puikiai žinomi, bet kartu patiekalai labai sotūs ir skanūs. Tradiciniai Egipto patiekalai siekia labai senus laikus, nes šalies virtuvė susiformavo dar Senovės Egipto laikotarpiu. Tiesa, nereikėtų sakyti, kad ji nuo anų amžių yra tokia pati ir nė kiek nekito. Šiokių tokių modifikacijų vyko dėl istorijos aplinkybių kaitos.

Egiptiečių virtuvėje reikšmingas vaidmuo tenka duonai. Čia vartojama daug pupų, ryžių, daržovių, pavyzdžiui, kopūstų, agurkų, svogūnų ir kt. Pieno produktai mėgiami, bet ne visi – populiariausi yra sūriai ir jogurtai. Kalbant apie mėsą, tai jai Egipto virtuvėje tenka antraplanis vaidmuo, jos valgoma nelabai daug.

Egipte įprasta valgyti rankomis.

TOP 7 tradiciniai patiekalai Egipte

Ful medames

Tradicinė egiptiečių virtuvė neįsivaizduojama be pupų, tad vienas iš populiariausių tradicinių patiekalų Ful medames. Tai yra pupų troškinys, patiekiamas ir valgomas su duona ir kietai virtais kiaušiniais. Duona primena pitą.

Ta'ameya

Dar vienas tradicinis pupų patiekalas, tiksliau, pupų tešlos. Iš pastarosios sukami rutuliukai, tada jie verdami riebaluose ir valgomi su aštriais padažais. Kokį konkrečiai padažą pasirinkti, priklauso nuo kiekvieno skonio ir poreikių.

Kushari

Kushari yra patiekalas iš avinžirnių, ryžių, juodųjų lęšių ir makaronų. Patiekiamas ir valgomas su aštriu padažu, kuriam pagaminti naudojamas česnakas, actas, kepinti svogūnai ir pomidorų padažas.

Mulukhiyah

Pirmiausia reikia pasakyti, kas yra mulukhiyah, o tai – žalia lapinė daržovė, kurią naudojo dar egiptiečių faraonų laikais. Iš šios daržovės gaminama gardi ir maistinga sriuba vadinama molokhia.

Kebabai

Vienokių ar kitokių kebabų variacijų, matyt, esame ragavę daugelis, todėl tikrai verta pasimėgauti šiuo patiekalu ir svečiuojantis Egipte. Laikantis egiptiečių kepimo būdo, tai avienos gabalėliai pabarstomi svogūnais, mairūnu, gausiai pašlakstomi citrinos sultimis ir norimais kitais prieskoniais. Tada ant iešmo kepami virš atviros ugnies. Patiekiami su kepintais pomidorais, svogūnais, šviežiomis petražolėmis.

Kufta

Kufta vadinama malta aviena, gardinta norimais prieskoniais, svogūnais. Paruošta mėsa kočiojama į pailgas ir siauras dešreles bei kepama lygiai taip, kaip ir kebabai.

Fatir

Gardumynų mėgėjai neatsispirs egiptiečių desertams, vienas iš jų – fatir. Tai yra blynai su įdaru. O pastarasis gali būti pats įvairiausias: kietai virti kiaušiniai, riešutai, abrikosai ir kt.





Egipto miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai