+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Estijoje

Strateginė šalies padėtis ir istorija lėmė, kad estų patiekalai rieboki ir kaloringi, o kiekviena šalį praeityje valdžiusi tauta paliko bent po mažytį pėdsaką ir šalies virtuvėje. Todėl estų virtuvės skurdžia ar nuobodžia tikrai nepavadinsi.

Tradiciniai Estijos patiekalai pasižymi sotumu, todėl jei mėgstate sočiai ir gardžiai pavalgyti bei neskaičiuojate kalorijų, estų virtuve neabejotinai liksite sužavėti. Daug šios virtuvės bruožų primena Skandinavijos šalių virtuvių ypatumus – jau vien dėl to, kad estai be galo mėgsta bulves, taip pat žuvį ir kiaulieną. Jie turi nacionalinę žuvį – šis titulas tenka strimėlei.

Šalies virtuvėje gausiai naudojama kruopų, pieno, kopūstų, žirnių. Pieno produktų kiekvienas estas vartoja kone kasdien. Taip pat mėgiamos sriubos – favoritėmis galima išskirti pieniškas, o jų Estijoje priskaičiuojama apie dvi dešimtis! Populiarios pieniškos sriubos su mėsa, perlinėmis kruopomis, kukuliais, bulvėmis ir strimėlėmis, daržovėmis, duona, grikiais ir daug kitų. Pieno ir / ar bulvių rasime kone kiekviename estų patiekale. Prie bulvių dažnai patiekiamas baltasis padažas, gaminamas iš lašinių, miltų ir grietinės.

Estų virtuvėje pagarbiai žvelgiama į juodą ruginę duoną – ji labai mėgiama, vertinama.

Prioritetas Estijoje teikiamas virtam maistui, kepama rečiau, tad ir tradiciniai Estijos patiekalai daugiausiai yra verdami. Prieskoniai bei žolelės naudojami itin saikingai.

O kaip be desertų... Gardėsiams Estijoje naudojami rabarbarai, uogos, pieno produktai. Čia ragausite labai skanių tortų, keksų, pyragų.

TOP 8 tradiciniai patiekalai Estijoje

Tradiciniai miltai

Estai turi savo tradicinius miltus, kurie yra daugelio patiekalų ingredientai. Tai – žirnių, miežių ir kviečių miltai.

Kraujinė dešra

Iš kartos į kartą perduodamas kraujinės dešros receptas tik patvirtina, kad tai – tradicinis ir labai svarbus šalies patiekalas. Gamybos procesas netrumpas, o pagaminti naudojamas kiaulės kraujas, mėsa, avižinė košė, gardinama druska, pipirais, dedama svogūnų.

Marinuotas ungurys

Išskirtinio skonio ungurys patiekiamas šaltas. Būtinai jo paragaukite svečiuodamiesi Estijoje.

Žąsis, kimšta obuoliais ir slyvomis

Kepta žąsis, kimšta saldumo suteikiančiais ingredientais: slyvomis ir obuoliais. Nuostabaus skonio patiekalas populiaresnis per šventes.

Raugintų kopūstų ir kiaulienos troškinys

Patiekalas, kuriame susijungia kiaulienos ir rūgštumo teikiančių raugintų kopūstų skoniai. Pastarieji ingredientai estų virtuvėje labai vertinami, o šiame patiekale atsiskleidžia puiki jų dermė. Troškinys labai populiarus šaltuoju metų laiku, bet, žinoma, nevengiama valgyti ir kitais metų laikais.

Grybų salotos

Joms naudojami marinuoti grybai, pavyzdžiui, voveraitės, pievagrybiai ar kt., dedama fermentinio dūrio, obuolių, gardinama grietine, druska, cukrumi, pipirais.

Hernesupp

Tradicinė žirnių sriuba, kuri populiariausia šaltuoju metų laiku.

Rosolie

Mišrainė, kurios ingredientai yra silkė, burokėliai ir bulvės.





Estijos miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai