+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Honkonge

Didelė dalis patiekalų ir maisto gaminimo tradicijų į Honkongą atėjo iš Kinijos, tačiau Honkonge jos vis tiek nėra „aklai kopijuojamos – čia panaudojami Honkongo virtuvei būdingi prieskoniai, kurie patiekalams suteikia savito skonio, o kai kuriuos net kardinaliai pakeičia.

Tradiciniai Honkongo patiekalai yra būtini paragauti svečiuojantis mieste. Patinkančių ir skonio receptorius atitinkančių patiekalų čia ras ir skonio gurmanai, ir tie, kurie prioritetą teikia paprastumui.

Šio miesto virtuvėje įprasta natūralų maisto skonį išgauti trumpu maisto paruošimo laiku, pavyzdžiui, mėsa kepama vos kelias minutes, bet itin aukštoje temperatūroje

TOP 9 tradiciniai patiekalai Honkonge

Tong Sui

Tai – sriubos pavidalo desertas, kurio gamybai gali būti naudojami labai įvairūs ingredientai, įskaitant ir sezamų pastą ar graikinius riešutus. Todėl viešėdami Honkonge turėsite progą paragauti skirtingų Tong Sui variacijų ir pasirinkti tą, kuri arčiausiai širdies.

Siu Mei

Taip vadinama mėsa ruošiama specialiu gaminimo būdu, būdingu būtent šio miesto virtuvei. Mėsa kepama ant atviros ugnies, o patiekiama su ryžiais ir traškumo suteikiančiu šilkinės tekstūros medaus padažu. Dėl kepimo ant atviros ugnies mėsa įgauna svaiginantį dūmo skonį. Šiuo būdu kepama antiena, kiauliena ar kita mėsa.

Congee

Taip vadinama košė, kurios gamybai skiriamas didelis dėmesys ir ji yra kone ritualinė. Košei pagaminti gali prireikti net apie dešimties valandų. Nenustebinsime – pagrindinis košės ingredientas yra ryžiai.

Wonton makaronai

Tai – makaronai su kukuliais, gaminamais iš kiaulienos, krevečių ar kitos pasirinktos mėsos. Patiekalas neatrodo kažkuo įmantrus, bet juk dažnai viskas ir slypi paprastume, tiesa?

Bei jing jiang ji

Vienas tradicinių patiekalų – troškinta vištiena su kinišku padažu.

Siang gu zheng hua ji

Tai – viščiukas, virtas garuose su juodaisiais grybais.

Skrudintas paršelis

Šis patiekalas pavergs visų gurmanų širdis. Patiekalui pagaminti reikalingas atitinkamo dydžio paršelis, įdarytas ryžiais ir kepamas ant atviros ugnies.

Gyvačių sriuba

Sriubai gyvačių mėsa supjaustoma siauromis juostelėmis ir verdama grybų, citrinos lapelių bei žuvies sultinyje. Ši sriuba laikoma tikrų tikriausiu delikatesu – jos gaminimo tradicijos siekia net apie pora tūkstantmečių!

Kiaušinių vafliai

Tai vienas mėgiamiausių skanumynų Honkonge, tokį pavadinimą gavę dėl savo formos, ne dėl sudėties, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Vaflius įprasta valgyti dar karštus, su uogomis, šviežiais vaisiais, šokolado užpilu ar kt.








Komentarai