+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Japonijoje

Jei Jums pažįstama Tolimųjų Rytų šalių virtuvė, tuomet Japonijos virtuvės patiekalai neatrodys visai svetimi, mat šių šalių virtuvėse dominuoja beveik visi tie patys pagrindiniai ingredientai.

Japonų virtuvėje mėsa mažai naudojama, tačiau gausiai naudojamos jūros gėrybės, žuvys – šie ingredientai patiekalams ruošiami pačiais įvairiausiais būdais. Mėgiamos jūržolės.

Ryžiai – dominuojantis produktas šios šalies virtuvėje. Jie dažniausiai tiesiog išverdami, bet skirtingų skonių jiems suteikia plati prieskonių paletė. Tradiciniai Japonijos patiekalai ir visi kiti neapsieina be ryžių – netruksite tuo įsitikinti. Reikia paminėti, kad reikšmingas vaidmuo tenka ir makaronams, ypač pagamintiems iš ryžių miltų.

Japonijoje gana retai naudojami aštrūs maisto pagardai, bet populiarūs saldesni, nors jais nesiekiama suteikti patiekalui papildomo skonio – prieskoniai naudojami siekiant išryškinti natūralų, tikrąjį ingredientų skonį.

Maisto gaminimo būdų Japonijoje daug: verdama riebaluose, kepama ant ugnies ar keptuvėje. Virimui dažnai naudojamas sultinys, populiaru prieš gaminant ingredientus išvolioti krakmole, miltuose ar pan.

Japonijoje mėgiami ir desertai, kurie tradiciškai gaminami – nenustebinsime – iš ryžių, o kitas ingredientas – raudonosios pupelės. Gardėsius populiaru gaminti iš spalvoto cukraus.

TOP 5 tradiciniai patiekalai Japonijoje

Ramen

Ramen – vienas populiariausių tradicinių patiekalų. Puikaus skonio sultinys su makaronais bei kiauliena. Keliaudami po šalį galėsite ragauti skirtingų ramen skonių.

Suši

Kaip gi neparagauti sušių Japonijoje? Neabejojame, kad šio patiekalo esate ragavę, tačiau palyginti juos su japoniškais, patikėkite – verta! Įsitikinkite patys, kad Japonijoje jie tobuli! Galėsite ragauti įvairiausių skonių.

Yakitori

Tai ant iešmo kepta vištiena, kurios galėsite ragauti beveik visuose šalies restoranuose, baruose bei kavinėse. Šią vištieną neabejotinai įvertinsite puikiai!

Taiyaki

Tai puikaus skonio pyragaičiai (žuvies formos) su įdaru. Pastarajam dažniausiai naudojama populiariųjų raudonųjų pupelių pasta. Bet keliaudami po Japoniją galėsite ragauti įvairių šių pyragaičių variacijų, pavyzdžiui, su ledų įdaru, šokoladu ar kremu. Šio gardėsio nesunkiai rasite bet kurioje šalies vietoje, daugelyje maitinimo įstaigų.

Gyoza

Tiek vizualiai, tiek skoniu šis patiekalas primins mums įprastus koldūnus. Jam pagaminti naudojamas plonytis tešlos lakštas ir įdaras: kapota kiauliena, kopūstai, česnakas, sezamų aliejus. Japonijoje šį patiekalą įprasta kepti.

Okonomiyaki

Tai labai puikaus skonio blynai, kurių Japonijoje galėsite ragauti pačių įvairiausių. Viešėdami šioje šalyje patiekalo būtinai paragaukite, nes niekur kitur tokio nerasite. Keliaudami po skirtingus regionus galėsite mėgautis vis kitokiais blynų ingredientų deriniais.








Komentarai