+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Kambodžoje

Jei yra tekę lankytis Tailande ar Vietname, tuomet Kambodžos virtuvė Jums pasirodys pažįstama – su minėtų šalių virtuvėmis turi labai daug bendro. Skirtumas tas, kad Kambodžoje maisto gamybai naudojama gerokai mažiau aštrių prieskonių. Pagrindiniai prieskoniai Kambodžos virtuvėje yra cinamonas, baltieji ir juodieji pipirai, paprikų milteliai, karis, džiovinta citrinžolė, kalendra, mėtos.

Tradiciniai Kambodžos patiekalai daugiausia gaminami iš ryžių bei žuvies – tai du pagrindiniai šios šalies virtuvės ingredientai. Kasdien vietiniai valgo įvairių patiekalų su ryžiais, pavyzdžiui, ryžiai su sojomis, ryžiai su bananais, ryžiai su mėsa, ryžiai su žuvimi ar jūros gėrybėmis ir t.t. Dubenėlis ryžių patiekiamas beveik prie kiekvieno patiekalo. Tiesa, čia mėgiami ir makaronai, tad ryžių dubenėlis kartais pakeičiamas ir dubenėliu su makaronais. Kaip minėjome, populiari ir žuvis, vietiniai jos valgo kone kasdien, pavyzdžiui, žuvies ir ryžių apkepas, garuose kepta žuvis, žuvis su kariu bei kokosų pienu ir kt.

Šalies virtuvėje gausiai naudojami ir vaisiai, mat Kambodžoje jų auga labai daug ir įvairių.

Čia labai patiks jūros gėrybių mėgėjams, šių skanėstų čia valgoma daug, populiariausi yra omarai, krabai, krevetės.

O ar išdrįsite viešėdami Kambodžoje paragauti šios šalies delikatesų? Jais čia laikomi vorai ir įvairiausi vabalai! O gal norėsite mėgautis varlių, gyvačių, šikšnosparnių ir kitų panašių gyvių patiekalais?

TOP 8 tradiciniai patiekalai Kambodžoje

Samlour machou banle

Tai labai populiari tirštos konsistencijos žuvienė su ananasais ir įvairiais prieskoniais. Šios sriubos įmantria nepavadintume, bet skania – tikrai.

Mon Sngor

Tradicinė vištienos sriuba su mėgiamiausiais vietinių prieskoniais.

Sach mon chha khnhei

Tai kepta vištiena su imbieru.

Somlar mochu sachko

Labai skani rūgščiai troškinta jautiena.

Bai sach chrouk

Tai – marinuota kepta kiauliena, patiekiama – nenustebinsime – su ryžiais. Kiaulienai naudojamas česnakų ir kokosų pieno marinatas.

Makaronų sriuba

Ši sriuba – dažnas pasirinkimas pusryčių stalui. Galimi ingredientai: kiauliena, jūros gėrybės ar jautiena ir, žinoma, įvairūs prieskoniai.

Amoc

Šio patiekalo paragauti Jums siūlys kiekvienas Kambodžoje viešėjęs turistas. Tai kepta ar virta žuvis su populiariosiomis citrinžolėmis, aitriaisiais pipirais, kariu ir kokosų pienu. Įdomu tai, kad žuvis patiekiama bananų lapuose, kartais – kokose kevale.

Kepti vorai

Jie Kambodžoje tikras delikatesas, tad jei nesibodite valgyti šių gyvių, paragaukite ir sužinokite, už ką patiekalą taip vertina vietiniai. Kepti tarantulai Kambodžoje paprastai patiekiami su juodųjų pipirų ir žaliosios citrinos mirkalu.








Komentarai