+370 5 2111444 Pr-Sk 8:00-23:00

Tradiciniai patiekalai Olandijoje

Tradiciniai Olandijos patiekalai ir visi kiti pasižymi sotumu ir paprastumu, jie lengvai gaminami. Šalies virtuvėje dominuojantį maistą daugelis nesikuklina pavadinti riebiu ir net kaimišku. Bet tie, kurie mėgsta sočiai pavalgyti ir neskaičiuoja kalorijų, čia liks labai patenkinti. Olandų virtuvėje dominuoja jūros gėrybės, žuvis, bulvės, grūdinės kultūros, pieno produktai, vaisiai bei daržovės ir, be abejonės, sūris – juk Olandija yra sūrių šalis.

Olandijos virtuvėje juntama kitų šalių virtuvių įtaka. Olandai mėgsta naudoti azijietiškus prieskonius ir jais gana gausiai gardinti gaminamą maistą.

Olandijoje svarbūs gausūs ir sotūs pusryčiai, pavyzdžiui, kiaušinienė, sūriai, sumuštiniai su mėsa. Pietums įprastai pasirenkamas lengvas maistas, o ant vakarienės stalo vėl dominuoja sotūs patiekalai.

Šios šalies virtuvėje itin mėgstami saldūs patiekalai, tad nemažai gardėsių priklauso ir tradicinių patiekalų grupei.

TOP 6 tradiciniai patiekalai Olandijoje

Erwtensoep

Tradicinė žirnių sriuba, kurios, svečiuojantis Olandijoje, būtina paragauti.

Pannekoeken

Lietiniai patiekiami su įvairiausiais įdarais. Lietiniai gali būti visokių dydžių, jie itin traškūs ir labai gardūs. Tešlai naudojami miltai, kepimo milteliai, šiltas pienas ir kiaušiniai. Olandijoje, kurie garsėja dėl šių blynelių, galite jų paragauti pačių įvairiausių. Pavyzdžiui, Spekpannenkoek – tai blyneliai su kumpiu. Jie – vieni iš populiariausių. Stroop pannekoek yra lietiniai su sirupu, juos labiausiai mėgsta vaikai. Appelpannenkoek – blyneliai su obuoliais. Juos valgo dažniausiai karštus. Gember Pannekoek – imbieriniai lietiniai.

Stroopwafel

Tai itin gardūs vafliai, laikomi nacionaliniu olandų delikatesu. Jis turi labai ryškias senas tradicijas. Jie iš Olandijos dažnai vežami ir kaip suvenyras. Plonučiai vafliai sulipinti karamelės sluoksniu. Tokio gardėsio galite įsigyti daugelyje prekybos vietų: tiek parduotuvėse, tiek gatvėje.

Hutspot

Hutspot yra Olandijoje itin populiarus jautienos troškinys su bulvėmis, morkomis ir svogūnais. Gaminant Hutspot daržovės pirmiausia išverdamos nedideliame vandens kiekyje, o mėsa verdama kitame puode. Kai išverda tiek mėsa, tiek daržovės, viskas dedama į bendrą puodą ir užpilama mėsos bei daržovių nuovirais. Pagardinama garstyčiomis, grietine ir sutrinama iki tirštos konsistencijos.

Maatjes

Tradicinė žalia silkė, kurios galite užsisakyti ir maitinimo įstaigose, ir nusipirkti gatvėje bei mėgautis ja tiesiog čia. Silkė patiekiama su žaliais svogūnais.

Olandiškas sūris

Olandija, kaip jau minėjome, yra sūrių valstybė, turinti labai gilias sūrių gamybos tradicijas. Todėl svečiuojantis čia paragauti tikro olandų sūrio privalu. Garsiausiu pripažįstamas – karvės pieno Gouda sūris.





Olandijos miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai