Tradiciniai patiekalai Pietų Korėjoje
Ypatingas aštrumas – esminis korėjiečių virtuvės bruožas, todėl tiek tradiciniai Pietų Korėjos patiekalai, tiek ir visi kiti nepaprastai patiks aštraus maisto gerbėjams. Čia į patiekalus negailima česnako, raudonųjų pipirų.
Pietų Korėjos virtuvėje pagrindiniu smuiku griežia ryžiai ir makaronai – be šių pagrindinių ingredientų vargiai apsieina bet koks patiekalas.
Kaip ir kaimyninėje Japonijoje, čia itin mėgiamos jūros gėrybės, vienas pagrindinių ingredientų patiekaluose – mėsa. Restoranuose galėsite mėgautis nuostabaus skonio ant grotelių kepama mėsa.
Svečiuodamiesi Pietų Korėjoje paragaukite ir sriubų, kurioms šioje šalyje būdingas sotumas. Sriubos itin populiarios šaltuoju laikotarpiu, nes puikiai sušildo.
Kasdien ant korėjiečių stalo atsiduria sriuba bei ryžiai, žuvis, švieži vaisiai, kimchi. Neretai ryžiai keičiami makaronais arba vartojami ir tie, ir tie.
Ir kaip gi be saldėsių? Pastarieji čia pagrinde gaminami iš medaus, saldumo nestokojančios žaliųjų ir raudonųjų pupelių masės, sezamų ir gličiųjų ryžių tešlos.
TOP 5 tradiciniai patiekalai Pietų Korėjoje
Kimchi
Tai raugintos daržovės ir vienas pagrindinių ingredientų daugelyje patiekalų. Rauginimui naudojamas itin platus daržovių spektras, o slaptas rauginimo ingredientas, suteikiantis daržovėms ypatingo skonio, yra sūdyta žuvis. Siekiant išsaugoti unikalų kimchi skonį, iki žiemos patiekalas užkasamas į molį ir ten laikomas. kimchi turi gilias gamybos tradicijas, informacija, kaip gaminti šį pagardą, yra saugoma net muziejuje.
Bulgogi
Šiam patiekalui labai plonytėmis juostelėmis supjaustoma jautiena ir marinuojama česnakų, sojų, svogūnų, juodųjų pipirų ir cukraus padaže. Marinuota mėsa kepama ant atviros liepsnos, kas labai populiaru Pietų Korėjoje. Bulgogi patiekiamas salotos lape – dedama kepta mėsa, ryžiai, sezamų lapai, daržovės. Sezono metu naudojamos šviežios daržovės, tačiau žiemą valgomi kimchi. Visi ant salotų lapų uždėti ingredientai susukami arba sulankstomi.
Bibimbap
Šiam patiekalui smulkiai supjaustomi svogūnai bei jų laiškai, dedamos morkos, sojos pupelės, česnakai, agurkų ūgliai, grybai bei malta jautiena. Patiekalo gamybai naudojama gili wok tipo keptuvė, kurioje viena po kitos apkepamos daržovės. Prieš patiekiant patiekalą į dubenį dedamas salotos lapas, tada apkepinti ingredientai, virti ryžiai, šlakelis sezamo sėklų aliejaus ir kepti kiaušiniai.
Tokukas
Tai jautienos arba vištienos sultinys su ryžių kukuliukais.
Yakgwa
Tai puikaus skonio pyragas, kuriam pagaminti naudojamas vynas, sezamų aliejus, imbierų sultys, medus ir kiti pyragams įprasti ingredientai. Nuostabaus skonio pyragas pelnys smaližių ir ne tik simpatijas.