Tradiciniai patiekalai Singapūre
Jau minėjome, jog Singapūras – multikultūrinis miestas, o šis aspektas juntamas ir šalies virtuvėje, kurios formavimuisi įtakos turėjo religinė, etninė bei kultūrinė įvairovė. Tradiciniai Singapūro patiekalai, o ir visi kiti turi indoneziečių, kinų, indų, malajų virtuvėms būdingų ypatumų, todėl čia patinkančių valgių atras įvairių skonių mėgėjai.
Singapūro virtuvė traktuojama kaip viena sveikiausių – joje bus tikrai sunku rasti sunkių, riebių patiekalų. Dominuoja sveiki, švieži ingredientai, natūralūs skoniai, tik kokybiškas maistas. Pagrindiniai ingredientai yra ryžiai, žuvis ir daržovės. Mėsos vietiniai vartoja labai minimaliai.
Singapūro gyventojai beveik nevalgo jokių saldumynų, o juos pakeičia šviežiais vaisiais, kurių pasirinkimas čia labai platus.
TOP 7 tradiciniai patiekalai Singapūre
Čili krabas
Šio puikaus patiekalo rekomenduojame paragauti visiems, besisvečiuojantiems Singapūre, o ypač aštraus maisto gerbėjams. Lėkštėje šis krabas atrodo itin prabangiai. Tiesa, kad išvengtumėte nemalonių situacijų, prieš tai verta pasidomėti, kaip ši jūros gėrybė yra valgoma.
Kaya toast
Tai vienas populiariausių Singapūro gyventojų pusryčių patiekalų. Kaya toast yra skrudintos bandelės arba batono riekė užtepta ypatingu džemu. Šis džemas gaminamas iš kokosų pieno. Patiekalas labai lengvai pagaminamas ir gardus, puikiai tinkantis lengviems pusryčiams.
Laksa
Šis patiekalas savyje suderina du kontrastingus skonius – saldų ir aštrų, todėl puikiai tiks norintiems paragauti kažko neįprasto. Laksa yra aštri makaronų sriuba, į kurią pilamas kokosų pienas suteikia saldumo. Kokosų pienas pilamas tam, kad aštrumas nenudegintų liežuvio. Esate didžiulis aštraus maisto gerbėjas? Tuomet būtinai paragaukite šios ypatingos sriubos.
Vištienos ryžiai
Šio nacionalinio patiekalo turėsite progą paragauti daugelyje maitinimo vietų. Patiekalui vištiena verdama su česnaku ir imbieru. Nuoviras nenupilamas – jis naudojamas ruošti ryžiams. Vištienos ryžiai patiekiami su specialiu padažu, pagamintu iš česnako ir raudonojo pipiro, taip pat su sojos padažu ir imbieru.
Hokkien mee
Tai kiaušinių ir ryžių makaronai su priedais, dažniausiai krevetėmis, vištiena arba kiauliena.
Char kway teow
Šiam patiekalui naudojami plokštieji ryžių makaronai, kurie itin aukštoje temperatūroje kepami su sojų padažu, taip pat gardinama aštriuoju pipiru, česnaku, trupučiu krevečių padažo, didžiosiomis krevetėmis ir šparaginėmis pupelėmis. Patiekalas maišomas su keptu kiaušiniu, patiekiamas lėkštėje, ant banano lapo.
Kebabas
Tradicinis Singapūro kebabas gaminamas su vištiena, krevetėmis ir austrėmis. Valgomas su specialiu tirštokos konsistencijos žemės riešutų padažu.