+370 5 2111444 Pr-Pn 8:00-22:00, Št-Sk 9:00-18:00

Tradiciniai patiekalai Ukrainoje

Tradiciniai Ukrainos patiekalai Lietuvoje gyvenantiems gana gerai žinomi. Dalį iš jų ir patys gaminame bei labai mėgstame, pavyzdžiui, barščius, virtinukus, Kijevo kotletą. Žinoma, kartais kiek pakoreguojame receptus pagal savo skonį...

Ukraina didelė, tad nenuostabu, kad kiekvienas šalies regionas turi jam būdingą kulinarinį paveldą. Dėl to net tradiciniai Ukrainos patiekalai atskiruose regionuose gali turėti skirtingus ne tik ingredientus, bet ir skonius. Kalbant apie ukrainiečių virtuvę, tikriausiai daugelis, kurie bent kiek domisi šios šalies patiekalais, pasakys, kad čia karaliauja lašinukai. Taip, bet ne tik jie. Ukrainiečių virtuvė sunkiai įsivaizduojama ir be pačios kiaulienos.

Tiek tradiciniai patiekalai Ukrainoje, tiek ir kiti turi daug daržovių – pastarųjų ukrainiečiai suvartoja daug. Labiausiai čia mėgiami baklažanai, morkos, pomidorai, burokai, kopūstai, moliūgai. O štai česnakus ir svogūnus rasite kone visuose patiekaluose. Desertui ukrainiečiai dažnai pasirenka uogas, vaisius, kepa desertinius, itin gardžius blynelius, tortus. Tiesa, čia gyvenantys neabejingi ir košėms: moliūgų, bulvių, žirnių ir kt.

TOP 6 tradiciniai patiekalai Ukrainoje

Lašiniai

Taip, skaitydami nesuklydote – lašiniai yra vienas iš pagrindinių Ukrainos nacionalinės virtuvės atstovų. Jie vartojami labai dažnai: tiek vieni kaip užkandis, mėgiami su salotomis, tiek kaip ingredientas kituose patiekaluose. Pavyzdžiui, juos deda į mėsos, žuvies kotletus, ant lašinukų kepa obuolius. Svečiuodamiesi Ukrainoje galite paragauti ir neįprasto skonių derinio – saldžių lašinukų, nes čia juos siūlo su šokoladu kaip desertą. Bet populiariausi – sūdyti.

Barščiai

Barščius gyvenantys Ukrainoje labai mėgsta. Jų variacijų galite prisiragauti labai įvairių. Kai kurios barščių rūšys net turi atskirus pavadinimus. Gaminant barščius naudojamos šviežios daržovės. Neabejotinai pagardinama lašinukais.

Virtinukai

Ukrainiečių virtinukai nuostabaus skonio. Maišoma kvietinių arba grikinių miltų tešla. Įdarai patys skirtingiausi. Todėl nesidrovėkite svečiuojantis šioje šalyje išragauti jų kuo daugiau, visi labai gardūs. Ypač daug susižavėjimo sulaukia virtinukai su uogomis, varške, grybais, bulvėmis, mėsa, obuoliais, slyvomis ir kt. Valgomi jie su medumi ir grietine.

Kijevo kotletas

Jau pats pavadinimas išduoda, kad šis garsus kotletas priklauso Ukrainos virtuvei. Tikriausiai visi esame ragavę šio vištienos kotleto, kurį prapjovus tingiai išteka ištirpęs sviestas su krapais...

Banoš

Banoš yra kukurūzų miltų košė, populiariausia Karpatų regione. Be kukurūzų miltų dar košei pagaminti reikia grietinės bei grietinėlės ir šiek tiek vandens. Šalia košės patiekiami – nenustebsite – spirgučiai, taip pat brinzos sūris, varškė arba grybai. Jei norite pagaminti tradicinį banoš, košę reikia virti ant atviros ugnies.

Šaltiena

Šaltiena su mėsa ir daržovėmis labai mėgiama Ukrainos virtuvėje.





Ukrainos miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai