+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Australijoje

Tradiciniai patiekalai Australijoje

Šalies virtuvė pradėjo formuotis seniai, deja, anksčiau čia gyvenančių maistas nebuvo labai intriguojantis, nes jiems nebuvo svarbu, ką jie valgo. Dominavo pupelės, žirniai, morkos ir mėsa. Dar XIX amžiuje darbininkų klasės atstovai valgė būtent šiuos produktus – toks būdavo nuolatinis jų maisto davinys. Bet nuo XIX amžiaus vidurio šios šalies virtuvėje prasidėjo ryškūs pokyčiai, pradėta maistą transportuoti iš Europos.

Antrasis pasaulinis karas – tai atskaitos taškas, nuo kurio australų virtuvė kardinaliai pakito. Į Australiją pradėjus keltis Azijos ir Europos gyventojams jie drauge su savimi atsinešė ir savitus maisto gaminimo įpročius, tradicijas. Nenuostabu, kad šiandien australų virtuvėje harmoningai dera gaminimo tradicijos iš daugelio pasaulio šalių.

Australai didžiuojasi tuo, kad jų šalyje yra galimybė ragauti natūralaus, kaip patys sako, tikro skonio avienos, jautienos. Tai lemia gyvulių auginimo ypatumai. Daržovės bei vaisiai taip pat auginami sveikoje aplinkoje, neužterštoje dirvoje, todėl čia rojus bus tiems, kurie vertina ekologiją ir sveiką, natūralų maistą.

Dėl skirtingo šalies klimato čia įvairūs vaisiai ir daržovės auga skirtinguose regionuose. Šalies virtuvėje dominuoja kengūrų, stručių ir krokodilų mėsa.

Visus australų virtuvės valgius galima suskirstyti į tris kategorijas: aborigenų maistas, tradiciniai Australijos patiekalai (jiems būdingas sotumas, saikingas prieskonių naudojimas, bet druskos negailėjimas), modernioji virtuvė (išskirtinė Australijos virtuvė).

TOP 6 tradiciniai patiekalai Australijoje

Krokodilo uodegos arba kengūrų sriuba

Tai – tradicinis Australijos patiekalas, gaminamas iš kengūros arba krokodilo uodegos, vandens, morkų, svogūnų, saliero šaknies, taip pat dedama smulkintos petražolės, ropelės, šiek tiek miežių, gardinama tik pipirais ir druska.

Kengūros kepsnys

Be kengūros mėsos patiekalui dar naudojamos voveraitės, sviestas, cukinija, cukranendrės cukrus, baltasis vynas, gardinama pipirais, druska, peletrūnu ir petražolėmis.

Pavlova pyragaitis

Labai populiarus pyragaitis šioje šalyje. Iš vaisių ir plaktos grietinėlės gaminamas morenginis pyragaitis nepaliks abejingų, juo labiau, jei negalite atsispirti gardiems desertams.

Vegemite sumuštinis

Populiarus Australijoje maistas, puikus užkandis, turintis savitą atsiradimo istoriją, prasidėjusią 1922 metais. Viena kompanija anuomet sukūrė ant duonos tepamą užtepimą – sviesto pakaitalą. Užtepimo gamybai tąkart buvo panaudoti salierai, svogūnai ir druska. Kad būtų sukurtas pavadinimas, buvo skelbtas konkursas ir taip patiekalas gavo Vegemite pavadinimą.

Chiko Roll

Taip vadinama pailgos formos bandelė, įdaryta malta mėsa ir daržovėmis.

Sunday Roasts

Tradicinis sekmadienio patiekalas Australijoje, kurį priimta gaminti namuose. Tai yra kepsneliai, kuriuos įprasta šiek tie perkepti ar pervirti (priklauso nuo pasirinkto gaminimo būdo).








Komentarai