+370 5 2111444 Pr-Pn 8:00-20:00, Št-Sk 10:00-18:00

Tradiciniai patiekalai Bulgarijoje

Bulgarų patiekaluose galima pajusti plačią prieskonių paletę – jie gausiai naudoja įvairiausius prieskonius. Virtuvėje dominuoja mėsa ir daržovės. Kaip ingredientas labai dažnas ir brinza sūris.

Kadangi mėgiamos daržovės, tai Bulgarijos maitinimo įstaigose rasite didelį salotų pasirinkimą, taip pat mėgausitės ir puikaus skonio tirštomis sriubomis.

Tradiciniai Bulgarijos patiekalai turi nemažai Viduržemio jūros regionui būdingų maisto gaminimo įpročių, taip pat ir Centrinės Azijos virtuvei būdingų aspektų. Tad tradiciniuose patiekaluose dominuos įvairiai paruošti žuvies ir mėsos bei daržovių patiekalai. Iš mėsos dažniau naudojama kiauliena ir jautiena. Mėgiami ir švieži vaisiai.

Bulgarų virtuvėje įprasta maistą patiekti moliniuose induose. Itin graži šalyje vyraujanti tradicija – iš kartos į kartą perduoti tradicinių Bulgarijos patiekalų receptus, taip užtikrinant tradicijų tąsą.

TOP 9 tradiciniai patiekalai Bulgarijoje

Sarmi

Sarmi yra bulgariški balandėliai. Tik čia naudojami nebūtinai kopūsto lapai – galima naudoti ir vynuogių lapus. Įdaras – mėsa arba ryžiai.

Kebapche

Šiam patiekalui pagaminti naudojama malta mėsa ir prieskoniai (kmynai, pipirai ir druska). Dažniausiai naudojama kiauliena arba veršiena. Iš faršo formuojamos nestoros dešrelės, kurios kepamos grilyje.

Banitsa

Tai sluoksniuotos tešlos pyragas su priedais. Priedų pasirinkimas labai platus, pavyzdžiui, špinatai, mėsa, sūris, ryžiai ir kt. Banitsa populiarus pasirinkimas pusryčiams.

Kavarma

Tai yra troškinys, kuriam naudojamos daržovės ir marinuota mėsa (veršiena arba kiauliena). Bulgarijoje tai yra vienas iš populiariausių patiekalų. Atskiruose regionuose galite ragauti skirtingų patiekalo interpretacijų. Tiesa, pagrindiniai ingredientai nekinta.

Moussaka

Mėsos bulvių patiekalas, kurio svečiuojantis Bulgarijoje rekomenduojama būtinai paragauti.

Lukanka

Lukanka yra dešra, kuri tradiciškai gaminama iš kiaulienos, veršienos ir gardinama kmynais, druska bei pipirais.

Shkembe chorba

Tai Bulgarijoje labai populiari sriuba. Tiesa, kai išgirstama, iš ko ji gaminama, ne visi ingredientai sužavi, bet paragauti jos tikrai verta. Taigi šiai sriubai pagaminti naudojami žarnokai. Jei nežinote, kas tai yra, patiksliname – tai gyvulio žarnos ar skrandžio gabaliukai. Sriuba gausiai gardinama česnaku, aštriais raudonaisiais pipirais, į ją pilama acto. Nepaisant sudedamųjų dalių, sriuba pasižymi labai įdomiu, gardžiu skoniu.

Bob chorba

Bob chorba reikėtų paragauti vegetarams, nes tai yra puikaus skonio vegetariška pupelių sriuba, kurios sudėtyje rasite ir svogūnų, ir morkų, ir pomidorų. Galite šios sriubos variacijų rasti ir su mėsa.

Palneni chushki

Tai – įdarytos paprikos. Įdarui naudojami ryžiai ir kiauliena arba jautiena. Kita populiari įdarytų paprikų versija – paprikos, įdarytos plaktais kiaušiniais ir sūriu.





Bulgarijos miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai