+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Čekijoje

Per viešnagę Čekijoje paragaukite čekiškų sriubų, nes sriubas šalies gyventojai tiesiog dievina. Į populiariausiųjų sąrašą patenka bulvių sriuba, tiršta vištienos sriuba, česnakų, raugintų kopūstų, krapų sriubos. Jos valgomos dažniausiai su skrebučiais.

Čekų virtuvėje kone pagrindiniu smuiku griežia mėsa ir kopūstai, todėl nenustebkite maitinimo vietose išvydę platų patiekalų su mėsa ir kopūstais pasirinkimą. Taip pat čia labai mėgiamos ir bulvės, kurios gaminamos įvairiausiais būdais: kepamos, verdamos, troškinamos, skrudinamos. Iš bulvių čekai gamina labai gardžius virtinukus, kurie gali būti su pageidaujamu įdaru, pavyzdžiui, grybais, žuvimi ir kt.

Populiariausi prieskoniai čekų patiekalams yra mairūnas, česnakas ir kmynai.

Čia mėgiami saldūs patiekalai, pavyzdžiui, labai skanūs čekiški lietiniai, virtiniai su džemu, uogienės įdaru ir pan.

Tradiciniai Čekijos patiekalai gana riebūs, tradicinės virtuvės formavimuisi turėjo įtakos kaimynų vokiečių, austrų bei vengrų maisto gaminimo ypatumai. Tradicinė virtuvė glaudžiai susijusi su kaimo gyvenimu, kaimo gyventojų gyvenimo būdu, todėl pasižymi riebumu ir sotumu.

TOP 10 tradiciniai patiekalai Čekijoje

Trinta bulvių sriuba

Ši sriuba užima reikšmingą vietą tradicinėje čekų virtuvėje. Trinta bulvių sriuba, vadinama kulajda, patiekiama duonos dubenyje kartu su grybais.

Knedliky

Tai garsieji čekiški virtinukai, įdaryti vaisiais ar daržovėmis. Virtinukai gaminami arba iš bulvių, arba iš miltų.

Povidla

Tai yra gardusis ir garsusis Čekijos virtuvės desertas – pyragas su slyvų džemu ir nuostabaus skonio aguonų pasta.

Vepřovį knedlķky zelķ

Taip vadinamas tradicinis čekiškas patiekalas – kiauliena su populiariaisiais virtinukais ir raugintais kopūstais. Mėgaukitės šiuo patiekalu svečiuodamiesi Čekijoje.

Bramborak

Bramborak yra rūkytas kiaulienos plokštainis, kuris gaminamas sluoksniuojant bulves su rūkytos kiaulienos gabalėliais.

Svickova

Taip vadinama kepta nugarinė, kuri patiekiama drauge su populiariaisiais virtinukais – o juk kaip be jų – ir švelniu grietinėlės padažu.

Palacinky

Palacinky yra ploni lietiniai, patiekiami su pasirinkti įdaru. Tai gali būti džemas, vaisiai, karamelė. Lietinių viršus apliejamas šokoladu arba grietinėle.

Guliašas

Čekiškas guliašas nėra labai aštrus, tai yra troškinys su daug jautienos ir gerokai mažiau daržovių. Tradiciniam guliašui naudojama jautiena, bet kartais – vištiena, elniena.

Kiaulės koja

Šis tradicinis patiekalas nepalieka abejingų ir turistų. Dažniausiai šalia kojos puikuojasi daržovės, turinčios rūgštoką skonį, duona, garstyčios ir krienai.

Šnicelis

Dažniausiai šniceliui naudojami nedidukai veršienos, kiaulienos arba vištienos gabalėliai. Jie apvoliojami džiūvėsėliuose ir iš abiejų pusių apkepami. Dažniausiai šnicelis patiekiamas su bulvytėmis arba bulvių užkandžiu.





Čekijos miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai