Tradiciniai patiekalai Jungtiniuose Arabų Emyratuose
JAE mėgausitės ne tik prabangiu poilsiu, bet ir nepaprastai skaniu maistu. Jungtinių Arabų Emyratų virtuvėje populiarūs paukštienos, jautienos, veršienos bei ožkienos patiekalai, taip pat noriai ruošiama žuvis bei jūros gėrybės. Kiaulienos, nenuostabu, vartojama mažai – juk tai islamiškas kraštas. Avienai tenka išskirtinis dėmesys. Pavyzdžiui, populiarus yra avienos kepsnys, patiekiamas su ryžiais arba mėsa gali būti ir kepama drauge su ryžiais. Mėgiama ir ant anglių kepta mėsa – jau minėtoji aviena, taip pat ir jautiena.
Pajūryje gana ryškiai dominuoja jūros gėrybės ir žuvis. JAE virtuvėje labai dažnai patiekiamos salotos ir įvairūs užkandžiai. Salotų įvairovė labai plati, tad kiekvienas keliautojas atras mėgiamą skonį arba turės progą išbandyti daug naujų.
Tradiciniai JAE patiekalai gaminami iš mėsos, daržovių, vaisių. Gaminant maistą laikomasi principo, kad produktai turi būt išvieži ir aromatingi.
TOP 7 tradiciniai patiekalai JAE
Al Machboos
Taip vadinamas patiekalas iš ryžių ir mėsos. Mėsa kart usu ryžiais gaminant verdama labai ilgai. Gali būti verdama ir su daržovėmis, gardinama įvairiais prieskoniais. Al Machboos patiekiamas ir su riešutais bei džiovintais vaisiais.
Kouzi
Avienos kepsnys, keptas su ryžiais.
Arayess
Dar vienas avienos patiekalas, tai – prieskoniais gardinta aviena tešlos paplotėlyje. Patiekalas primena picą.
Kofta
Patiekalui dažniausiai naudojama malta aviena arba jautiena, iš kurios daromi kepsniai. Šis patiekalas minimas dar seniausiuose arabų šaltiniuose, kaip iš avienos faršo formuojami rutuliukai, aptepami kiaušinio baltymu. Svečiuodamiesi JAE galite ragauti kelių patiekalo variacijų: dažnai mėsos faršas maišomas su ryžiais, kiaušiniais arba daržovėmis, žinoma, gardinama prieskoniais. Kartais patiekalas gaminamas tik naudojant žuvį ir daržoves. Paprastai mėsa kepama ant žarijų ar aliejuje, gali būti troškinama arba verdama.
Shawarma
Jei esate meksikietiško maisto gerbėjas, tai šis patiekalas primins taip mėgiamas tortilijas, taip pat jis panašus į kebabus. Shawarma galėsite ragauti bet kuriame JAE regione, kur interpretacijų yra labai įvairių. Dažniausiai patiekalui naudojama vištiena arba ėriena.
Kebab
Marinuota aviena arba jautiena, kepta ant anglių.
Biriyani
Tai vienas populiariausių patiekalų, kurio tikrai gausite paragauti svečiuodamiesi JAE. Biriyani yra vištiena, aviena arba žuvis, kepta ant grotelių.
Svarbu! Junginiuose Arabų Emyratuose galioja tam tikros elgesio prie stalo taisyklės, kurių reikėtų laikytis ir turistams. Pavyzdžiui, užkandžiai nuo stalo imami tik dešine ranka. JAE nevalgykite eidami gatve, kas daugelyje kitų pasaulio šalių būtų visai natūralus dalykas, taip pat nevalgykite stovėdami ir nespoksokite į kitą valgantį asmenį.
Jungtinių Arabų Emyratų miestai, kurie Jums gali patikti