+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai JAV

Amerikiečių virtuvė daugumai tikriausiai asocijuojasi su greituoju maistu, pavyzdžiui, dešrainiais, gruzdintomis bulvytėmis, mėsainiais ir pan. Toks maistas nebrangus, bet gana sotus. Visgi ir labai nesveikas, darantis neigiamą įtaką svoriui. Bet nepaneigsime, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose jis yra dominuojantis. Verta paminėti ir tai, kad amerikiečiams įprastos labai didelės porcijos. Bet tai nėra vienintelis amerikiečių valgymo įpročių paveikslas.

Tradiciniai JAV patiekalai tikrai nėra tik mėsainiai ir bulvytės fri. Šios šalies virtuvės formavimuisi įtakos turėjo ir europiečių virtuvė, didelę įtaką darė indėnų tradicijos.

Taigi be greitojo maisto JAV dominuoja ir kitokio pobūdžio patiekalai, pavyzdžiui, labai populiarūs nesunkiai pagaminami italų virtuvės šedevrai: makaronai, neatsispiriama ir japonų bei kinų virtuvei. JAV virtuvėje dominuoja mėsa, jūros gėrybės, pupelės, kukurūzai.

Akivaizdu, kad šalies virtuvė labai įvairi. Šiai įvairovei, jau be minėtų priežasčių, įtakos turi ir skirtingų valstijų strateginės padėtys – skirtingose klimato juostose esančioms vietovėms būdinga kitokia augmenija, klimato sąlygos ir pan. Tai irgi stipriai veikia maisto ruošimą. Pavyzdžiui, bene sveikiausiai valgoma Kalifornijos valstijoje – čia gausiai vartojami švieži produktai, didelis dėmesys skiriamas ekologiškiems. Pietvakariuose populiarūs buritai, tortilijos ir kiti meksikiečių bei ispanų virtuvės patiekalai.

TOP 5 tradiciniai patiekalai JAV

Amerikietiškas mėsainis

Tradiciškai amerikietiškas mėsainis gaminamas iš faršo. Paprastai naudojama jautiena, rečiau – kiauliena. Negailima svogūnų, petražolių, garstyčių bei majonezo, dedama traškiųjų gūžinių salotų, pomidorų. Įprastai amerikietiškas mėsainis patiekiamas su gruzdintomis bulvytėmis.

Amerikietiškas vyniotinis

Šiam vyniotiniui naudojamas kelių rūšių faršas: jautienos ir kiaulienos arba vištienos. Kiti ingredientai: kiaušiniai, miltų paplotėliai, žalumynai, pavyzdžiui, bazilikų ir petražolių tandemas. Dar dedama raudonųjų pipirų ir kopūstų salotų. Pastarosios gaminamos iš kopūstų, morkų, o gardinamos razinomis, majonezu, garstyčiomis bei citrinų sultimis.

Padėkos dienos kalakutas

Kalakutas yra neatsiejamas nuo Padėkos dienos. Todėl nereikėtų nustebti išgirdus šią dieną vadinant kalakuto diena. Kalakutienai pagaminti dažnai naudojamas sviestas, česnakas, petražolės, medus bei kiti prieskoniai: bazilikas, raudonėlis, rozmarinas ir raudonieji arba baltieji pipirai. Įdaras gaminamas iš svogūnų, pankolio bei duonos skrebučių. Tai vienas iš receptų, bet variacijų gali būti įvairių.

Moliūgų pyragas

Moliūgas, sviestas, miltai ir kiaušiniai yra pagrindiniai šio puikaus skonio moliūgo pyrago ingredientai. Jei mėgstate gardžiąją moliūgų sriubą, tai ir moliūgų pyragas neabejotinai pavergs Jūsų skonio receptorius.

Kiaulienos šonkauliukai

Pirštus apsilaižysite paragavę kiaulienos šonkauliukų – jų būtinai turite paragauti viešėdami JAV. Juos geriausia užsisakyti mažuose restoranėliuose – liksite sužavėti.





JAV miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai