Tradiciniai patiekalai Portugalijoje
Portugalijos virtuvė ypač patiks tiems, kurie neabejingi jūros gėrybėms. Čia mėgstami jūros lydekos, menkės, lašišos, taip pat sardinių patiekalai. Žuvies Portugalijoje suvalgoma itin daug, čia ji skrudinama, kepama, troškinama, rūkoma, verdama, ypač vertinama džiovinta žuvis. Sardines portugalai mėgsta kepti ant grilio. Jei svečiuodamiesi Portugalijoje paragausite kiaulienos – nustebsite dėl išskirtinio jos skonio. Visa paslaptis slypi pašare – čia kiaulės šeriamos kaštonais. Portugalų virtuvėje reikšmingą vietą užima keptas viščiukas bei įvairių rūšių duona, alyvuogės.
TOP 5 Portugalijos tradiciniai patiekalai
Caldo verde
Caldo verde – populiariausia sriuba Portugalijoje, gaminama iš bulvių, kopūstų, svogūnų ir česnakų. Sriuba yra tirštokos konsistencijos, soti ir išskirtinio skonio. Gaminant ją nedideliame vandens kiekyje pirmiausia išverdamos daržovės. Išvirusios sutrinamos, gaunama vientisa tiršta masė.
Moliuskai
Tradiciniai Portugalijos patiekalai gurmanų nepaliks abejingų. Portugalų virtuve mėgausis dievinantys jūros gėrybes – čia jos paruošiamos itin gardžiai. Moliuskus galima pelnytai įvardyti vienu iš nacionalinių šios šalies patiekalų. Supjaustyti svogūnai, pomidorai gardinami kalendra – visa tai apliejama baltuoju vynu ir verdama puode. Verdama tol, kol visų ingredientų skoniai persipina paskleisdami tobulą aromatą. Tokį troškinįvtinka gaminti ne tik su moliuskais, bet ir su midijomis.
Bacalhau
Svečiuojantis Portugalijoje tiesiog būtina paragauti bacalhau. Pavadinimas išduoda, kad pagrindinis jo ingredientas – menkė. Menkės gaminimo būdų yra daugybė, taigi, sau patraukliausią skonį išsirinks kiekvienas. Papildomų ingredientų gausu: pomidorai, krevetės, sūris, langustai ir kt. Jei mėgstate česnaką, patiks menkė su česnaku, jei esate neabejingi aštrumui – rinkitės menkę su čili pipirais. Puikus bacalhau skonis atsiskleidžia ir su alumi ar garsiuoju Porto vynu.
Kiekviename Portugalijos regione galite atrasti vis kitokių bacalhau interpretacijų.
Francesinha
Tradiciniai patiekalai Portugalijoje apima ne tik gurmaniškus, bet ir, regis, visai paprastus patiekalus. Francesinha yra milžiniškas sumuštinis su įvairių rūšių mėsa, pavyzdžiui, dešra, kumpiu (dažniausiai naudojama rūkyta mėsa). Mėsos dedama labai gausiai. Taip pat sumuštinio turinį papildo ir pomidorai, neretai – šparaginės pupelės. Sumuštinio išskirtinumas – padažas, kuriuo jis apliejamas. Pastarasis gaminamas iš alaus, vyno. Sumuštinis patiekiamas su skrudintomis bulvytėmis.
Ryžių pudingas
Portugalija desertų mėgėjams – tikras rojus. Didžioji dalis desertų čia gaminami naudojant labai daug kiaušinių, o gardinami dažniausiai cinamonu, vanile, migdolais, citrinomis bei apelsinais. Vienas populiariausių gardėsių Portugalijoje – ryžių pudingas, vadinamas arroz doce.
Portugalijos miestai, kurie Jums gali patikti