+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Vokietijoje

Nors Vokietijos virtuvėje dominuoja įvairovė, ją vienareikšmiškai galima pavadinti gausia ir labai sočia. Nenuostabu, kad ja patenkinti lieka visi, kurie neabejingi riebiam ir gardžiam maistui. Tokie yra ir tradiciniai Vokietijos patiekalai.

Vokiečių virtuvėje reikšmingą vaidmenį atlieka dešros bei dešrelės, mėsa apskritai labai svarbi: kiauliena, jautiena, paukštiena, veršiena, žuvis. Ne mažiau negu mėsa mėgiamos ir įvairios daržovės.

Pusryčiams Vokietijoje populiaru valgyti bandeles su dešra, sūriu, labai mėgstamas marmeladas, dribsniai. Pietūs – pagrindinis valgymas. Pietums patiekiami keli patiekalai, pavyzdžiui, sriuba, žuvies arba mėsos pagrindinis patiekalas, o galiausiai valgomas koks nors gardus desertas. Vakarienei retai kada gaminami šilti patiekalai – prioritetas teikiamas duonai su sūriu ir dešra.

Kiekviename regione vyrauja jam būdingi ingredientai, patiekalai, tam tikros maisto gaminimo tradicijos. Pavyzdžiui, svečiuojantis Kylyje, Jums tikrai bus pasiūlyta šprotų, o štai Miunchene ragausite populiarių baltų dešrelių. Hamburge labai mėgiami mėsos kukuliai, krevečių salotos, sriubos.

TOP 5 tradiciniai patiekalai Vokietijoje

Eintopf

Tai yra sriuba, kartais traktuojama kaip troškinys. Patiekalas labai sotus ir gana riebus. Jai pagaminti reikia mėsos, rūkytų gaminių ir, žinoma, dešrelių, bulvių bei daržovių. Kadangi sriuboje daug mėsos, ji dažnam atstoja ir pirmąjį patiekalą, kuris įprastai būna sriuba, ir antrąjį.

Eisbein

Taip vadinama kiaulienos karka, dažniausiai patiekiama su bulvėmis ir raugintais kopūstais. Karka marinuojama, troškinama, o galiausiai skaninama įvairiomis žolelėmis nepamirštant svogūnų bei česnakų, o tada užkepama. Švelnus mėsos skonis ir traški apkepusi plutelė nepalieka abejingų – šį patiekalą tikrai įtrauksite į savo favoritų sąrašą.

Kaip jau minėjome, kiekvienas Vokietijos regionas turi savas maisto gaminimo tradicijas. Todėl ir Eisbein skirtinguose regionuose galite ragauti vis kitokią, bet viena taisyklė nekinta – karka būtinai turi būti marinuota.

Kartoffelpuffer

Bulviniai blynai – dar vienas tradicinis patiekalas Vokietijoje. Jie tikrai primins lietuvių skonio receptoriams puikiai pažįstamus bulvinius blynus. Vokietijoje bulviniai blynai valgomi su žuvimi arba mėsa, galima rinktis ir ką nors saldaus, pavyzdžiui, obuolienę, uogienę, marmeladą, cinamoną.

Wurst

Iš vokiečių kalbos išvertus „wurst“ yra „dešra“. Vokiečiai neabejotinai yra dešrų ir dešrelių gamybos meistrai – nesuklysime taip pasakę. Dešras arba dešreles rasime daugelyje patiekalų kaip ingredientą. Bet jos patiekiamos ir vienos su garnyru. Labai populiarios keptos kiaulienos dešrelės, taip pat ir rūkytos, o paskui apvirtos. Keliaudami po skirtingus regionus galite prisiragauti pačių įvairiausių dešrelių rūšių.

Švarcvaldo vyšnių pyragas

Neabejokite, paragavę šio pyrago, apsilaižysite pirštus! Tai yra tradicinis šokoladinis pyragas, sluoksniuojamas su grietinėle ir vyšniomis, paskui dar apliejamas grietinėle ir puošiamas šokolado drožlėmis bei vyšniomis – išvaizda nė kiek ne prastesnė negu skonis.





Vokietijos miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai