+370 5 2111444 Pr–Pn 8:00–18:00 Pr–Sk 9:00–18:00

Tradiciniai patiekalai Italijoje

Kas gi nėra girdėjęs liaupsių, dedikuotų italų virtuvei? Šios šalies maisto ruošimo tradicijos turi labai gilias šaknis, italų virtuvė puikiai žinoma visame pasaulyje, o tradiciniai Italijos patiekalai yra tokie, kurių paragavę tikrai nepamiršite.

Italai prioritetą teikia tik sveikam maistui, tad jų patiekaluose dominuoja šviežios daržovės bei vaisiai, žuvis.

Skirtinguose Italijos regionuose vyrauja kiek skirtingos maisto gaminimo tradicijos. Štai Sicilijoje labai svarbūs prieskoniai, vaisiai, daržovės, čia dominuoja kukurūzai, pomidorai, abrikosai ir pan. Toskanos regiono virtuvėje pagrindiniu smuiku griežia mėsa: aviena, veršiena, jautiena. Prabangiojoje Lombardijoje ypač mėgiamas rizotas, polenta, vyne troškinta mėsa.

Tradiciniai patiekalai Italijoje ypač patiks tiems, kurie skaičiuoja kalorijas, nenori priaugti svorio, nes ir tradiciniuose patiekaluose dominuoja vaisiai bei daržovės, jūros gėrybės, alyvuogių aliejus. Nors italai ir nevengia miltinių patiekalų, bet juos gamina iš aukščiausios kokybės, sveikų produktų. Desertui čia labai populiaru mėgautis gaminiais iš šviežių vaisių.

TOP 6 tradiciniai patiekalai Italijoje

Pica

Italija – picos tėvynė, tad nenuostabu, kad šis patiekalas priskiriamas tradicinių sąrašui. Atminkite, paragavę tikros itališkos picos, vargu, ar dar benorėsite kada kitokios. Čia jos kepamos specialiose krosnyse, gausiai naudojant šviežių ingredientų. Italai mėgsta naudoti sūrį, pomidorų padažą, faršą, žuvį, mėsą, daržoves.

Bruschetta

Bruschetta daug kur mėgiama kaip greitas ir gardus užkandis, bet Italijoje paragaukite tikrosios bruschetta, kuriai naudojamas šviežios duonos skrebutis, pašlakstytas geriausiu alyvuogių aliejumi, pagardintas česnaku. Ingredientai, dedami ant skrebučio, gali būti patys įvairiausi (pomidorai, krevetės, lašiša, pievagrybiai, įvairios užtepėlės ir t.t.). Dažniausiai jie dedami kapoti, tik švieži. Nevengiama ant viršaus „patupdyti“ italų mėgiamo sūrio gabalėlio ir papuošti žalumynu, tinkančiu prie ingredientų.

Risotto

Risotto, karaliaujantis italų virtuvėje, yra ryžių patiekalas, papildytas įvairiausiais priedais. Būtent tai suteikia neišsemiamas galimybes patiekalo interpretacijoms, todėl viešėdami Italijoje galite paragauti pačių įvairiausių risotto variacijų.

Pasta

Pasta yra makaronai – pačių įvairiausių rūšių, besiskiriantys ir forma, ir spalva, ir gaminimo būdu ir net prie jų naudojamu padažu, kurių italų virtuvė tikrai nestokoja.

Tiramisu

Smaližiai Italijoje būtinai turi paragauti populiariausio šios šalies deserto – nuostabiojo tiramisu, gaminamo iš maskarponės sūrio.

Itališki ledai

Jei viešėsite Italijoje ir neparagausite tikrų itališkų ledų, prarasite labai daug – jų skonis nepamirštamas. Itin plati pasiūla leis atrasti savo skonį: ledai su mėtomis, pistacijomis, šokolado gabalėliais, citrina, uogomis, sausainiais ir daugybe kitokių priedų.





Italijos miestai, kurie Jums gali patikti




Komentarai