+370 5 2111444 Pr-Sk 8:00-23:00

Dažniausiai užduodami klausimai

Skrydžiai

Kelionės dokumentai

1. Kokių dokumentų prireiks skrydžiui?
Skrendant į kitą šalį, kiekvienam keleiviui būtina turėti privalomuosius kelionės dokumentus ir vizas (jeigu reikalauja tranzitinė ar atvykimo šalis). 
Pasas arba asmens tapatybės kortelė, kurių galiojimo terminas pasibaigia kelionės metu – nebus laikomi galiojančiais. Daugelis valstybių reikalauja, kad keleivio pasas galiotų ne trumpiau, nei 6 mėnesius skaičiuojant nuo kelionės pabaigos dienos (būtina pabrėžti, jog gali būti reikalaujama ir 1 metus galiojančio paso).
Asmens tapatybės kortelė galioja ne visose užsienio šalyse. Norėdami pasitikrinti, ar asmens tapatybės kortelė galioja toje šalyje, į kurią norite vykti, užeikite į LR užsienio reikalų ministerijos platformą.

2. Ar galima vairuotojo pažymėjimą oro uoste pateikti kaip asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą? 
Ne, negalima. Būtina pateikti galiojančią asmens tapatybės kortelę arba pasą.  

3. Į kokias šalis skrendant būtina gauti vizą?
Viza – tai požymis, kad valstybė leido asmeniui atvykti į jos teritorija. Turėti vizą yra privaloma, išskyrus tuos atvejus, kai yra pasiektas tarpvalstybinis susitarimas dėl bevizių kelionės rėžimų. Ar vykstant į kitą šalį reikalinga viza, galite pasitikrinti oficialiame LR užsienio reikalų ministerijos puslapyje.

4. Kokiu atveju persėdant oro uoste Rusijos Federacijos teritorijoje tranzitinė viza neprivaloma?
Užsienio piliečiui, kuris skrenda tarptautinių oro linijų lėktuvu su persėdimu oro uoste Rusijos Federacijos teritorijoje ir turinčiam tinkamai įformintus dokumentus, patvirtinančius teisę įvažiuoti į paskirties valstybę, ir lėktuvo bilietą su patvirtinta išvykimo data iš persėdimo oro uosto Rusijos teritorijoje per 24 valandas nuo atvykimo momento, tranzitinė viza nereikalinga (jeigu tame oro uoste yra tranzito zona). Gauti tranzitinę vizą yra būtina, jeigu keleivis planuoja išeiti už tranzito zonos ribų.

Komentarai